2014. március 23., vasárnap

Nyurga egy éve vár...

Nyurga egy magyar vizsla keverék kan, amikor talált kutyaként érkezett, látszott minden bordája, teste tele volt szőrhiányos foltokkal, s nem nagyon értette, hogy az emberek mit is akarnak tőle. Látszott, hogy addigi élete rövidke idejében több rosszat, mint jót tapasztalt, s hogy időbe telik majd, amíg elhiszi: az emberek márpedig jók.

Érkezésekor: a testbeszéde mindent elárul
Mivel ideiglenes befogadót nem találtunk számára, így az egyesületi kennelsoron került elhelyezésre, s sajnos azóta is ott él anélkül, hogy bárkinek megakadna rajta a szeme, hiszen aki vizslát szeretne, mindig talál fajtatisztát, típusosabbat, aki viszont keveréket keres, neki Nyurga túl vizslás. Patt-helyzet, ami nem segít abban, hogy Nyurga a következő születésnapját már ne velünk ünnepelje.

Nyurga most a második évében jár. Rendkívül nyitott, barátságos, érdeklődő, emberközpontú kutya, aki nagyon hálás minden apró figyelemért, minden vele töltött időért. Szeret nagyokat sétálni, jó agya alkalmassá teszi arra is, hogy új dolgokat tanítson meg vele az ember. Megfelelni akarását néha ugyan lerontja, hogy nem mindig tud koncentrálni, könnyebben kizökken, de mentségére legyen mondva: minden érdekli, ami körülötte történik. Temperamentumából fakadóan sportos, sokat mozgó gazdának ajánlott, ha nincs lefárasztva, le fogja bontani a lakást, de ha a kellő odafigyelést biztosítják számára, akkor álomkutyaként élhet majd boldogan. Mi ez utóbbira keressük a vállalkozó családot, akiknél nem kizáró ok, hogy az adott kutya keverék, bár a magyar vizsla jegyek egyértelműen felismerhetők rajta.

Más kutyákkal alapvetően barátságos, hosszabb, semleges környezetben zajló ismerkedés után kan kutyákkal sincs semmi problémája, de egyedüli kutyaként is megállná a helyét. A város zajai nem zökkentik ki a nyugalmából, az autózást is ismeri, mégha nem is mestere egyelőre. Jó idegrendszerű, de szeleburdi kutya, akinek még sok-sok mindent kell majd az új családjában megtanulnia, de alapfokon képzett: egy tanfolyamot már elvégzett a kennelsoron.

Mivel jelenleg ő az egyik, akit nagyon megvisel a kenneles tartás, akinek sokkal több foglalkozásra, mozgásra lenne szüksége, mint amit mi egy átlagos napon biztosítani tudunk, így nem csak gazdát, hanem benti tartással ideiglenes befogadót is keresünk számára. Szükség esetén az élelmezéséről gondoskodunk.

Kérjük, hogy aki esetleg tudna segíteni, jelentkezzen a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címen. Nyurga a tárnoki kennelsoron minden nap 10 és 15 óra között látogatható, ha valaki csak sétáltatásban tud segíteni, azt is nagyon megköszönjük Nyurga nevében.

2 megjegyzés:

  1. Casino Slot Machines - Gooyang - Goyang FC
    We have hundreds of slot machines, from the 오피주소 newest 배당토토 game 킹스 포커 machines to old and new video slots, including slots machines! Enjoy this online 바카라조작픽 slot 태평양 먹튀 game

    VálaszTörlés